סיפורה של קובנה. המהפך מאוכל של סבתא לאוכל טרנדי
קובנה הפכה בשנים האחרונות לאחד המאפים המבוקשים ביותר בענף המסעדנות ובבתי המאפה בארץ. יש לכך לא מעט סיבות טובות ובעיקרן עומד בעיקר הטעם הנפלא שלה. מדובר במאפה תימני מסורתי, בעל נפח רך וקליפה זהובה. הקובנה מתאימה לאכילה לצד מטבלים וממרחים שונים והיא הפכה ללא ספק למלכת מנות הפתיחה במסעדות הנחשבות ביותר בישראל.
הסוד שלנו? פשוט עבודת יד
במפעל מזון טכנולוגי מותאם, מודרני ככל שיהיה, ניתן להכין מוצרים רבים מבלי לאבד את טעם המסורת. בפיתוח מתכון הקובנה שלנו, הבנו שלא משנה מה, אין כמו עבודת יד ולכן קובנה איכותית אמיתית תהיה מאפה הנעשה בעבודת יד מסורתית. טעם תימני בית ישראלי. זו הקובנה המנצחת.
מאפה שאין דומה לו
הקובנה הינה מאפה הנעשה משלושה חלקים. לאחר סיום האפייה, בוצעים את החלקים ומכניסים לתנור ל-150͒ לרבע שעה עד להשחמה. מעבר לריח המטריף שממלא את הבית כולו, התוצאה שמתקבלת היא מאפה מוזהב וחם, בעל מרקם אוורירי וטעמי אפיה ממושכת עם מעטפת זהובה וקריספית. שילוב חלומי של טעמים ומרקמים.
איך אוכלים?
לפני שאוכלים, יש לחמם את הקובנה בתנור. לאחר מכן יש לבצוע אותה ל-3 חלקים ולאחר מכן להמשיך לחמם בחום נמוך כרבע שעה נוספת. לאחר ביצוע פעולה זו תגלו שטעמי המאפה הם עשירים והמרקם הוא יוצא דופן. הגיע הזמן לגוון את שולחן השבת מהג'חנון הפופולרי לקובנה ואין ספק שאחרי שתטעמו את הקובנה הכי טעימה בעולם, גם אתם תעשו לה מקום של כבוד על שולחן השבת שלכם.
אז מה בעצם הופך את הקובנה לפופולרית?
אין ספק שהקובנה מאפשרת שילוב מנצח של טעמים מגוונים, שכן היא נהדרת לצד מלוח, מתוק, חמוץ וגם לצד חריף. בנוסף לכך, הקובנה כשלעצמה הינה מאפה עשיר בטעמים הן של בצק עבודת היד שלנו והן של האפייה הממושכת. קובנה הינה מאפה שצובר עוד ועוד תאוצה בקרב בתי עסק שונים המעוניינים לספק עבור לקוחותיהם את הטרנדים המובילים בעולם המסעדנות ואותנטיות מושלמת.
קסם נוסף שהקובנה מביאה אל השולחן: משהו באווירה של הביחד. להבדיל מהג'חנון, האישי, את הקובנה אוכלים יחד והיא יוצרת חיבור יוצא דופן מסביב לשולחן.
אנחנו, באחים ידעי, מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר ולקחת חלק בהפצת הקובנות האותנטיות שלנו אל הלקוחות שלכם, כך שישובו אליכם לעוד. נשמח לספק לכם מידע אודות אפשרויות ההזמנה שלנו.