פלאפל בלחוח – שדרוג המאפה שכולם אוהבים
פלאפל הוא ללא ספק אחד ממאכלי הרחוב האהובים והמשתלמים בישראל. כמעט לכולם יוצא לאכול פלאפל אחת לתקופה, מכל מעמד ובכל מיקום גיאוגרפי. לחוח הוא מאכל מסורתי אהוב בפני עצמו שנמצא איתנו עוד מתקופה העלייה מתימן בשנות ה-50. אנחנו כאן כדי להציע שילוב מסקרן ומעניין, פלאפל לחוח ותוספות שיהפכו את מנת הפלאפל השגרתית והקלאסית שכלם לחוויה קולינרית חדשה. במאמר זה נסביר קצת על לחוח פלאפל ומה שבינהם, נספר לכם איך נהוג לאכול לחוח, למה השילוב בין פלאפל לחוח הוא בדיוק מה שהייתם צריכים, מה מיוחד בשידוך הזה, מה אפשר להוסיף למנה המשובחת הזו, ואילו מנות נוספות ניתן להכין עם לחוח.
איך נהוג לאכול לחוח ועם איזה מאכלים?
לחוח בצורתו המקורית הוא מאפה שימושי למגוון שילובים בעיקר במטבח התימני אבל גם במטבחים נוספים. במטבח התימני נוהגים לשלב את הלחוח עם תבשילים ומרקים מו מרק תימני. הלחוח מוגש לצד המאכלים המסורתיים כלחם איתו ניתן לספוג רטבים עשירים. פעמים רבות הלחוח מוגש יחד עם סחוג או חילבה שהם ממרחים חריפים ועזים בטעמם. ניתן לאכול את הלחוח גם כמנה מתוקה, כאשר משלבים אותו עם חמאה או דבש וכמובן, גולת הכותרת, לאכול את הלחוח כתחליף לפיתה או לאפה, בשילוב סלטים, חומוס, פלאפל ועוד. בכל מקרה מדובר במאפה כיפי, קליל וטעים שיכול להשתלב בקלות בכל ארוחה.
למה פלאפל בלחוח זה שילוב מעולה?
פלאפל בלחוח זו מנה אדירה ומיוחדת ויש לכך כמה סיבות:
- מרקם ייחודי – המרקם האווירי, הרך והקליל של הלחוח הוא קונטרה נהדרת לקראנצ'יות והפריכות של כדורי הפלאפל המטוגנים.
- יכולת ספיגה – בזכותו המרקם הייחודי, הלחוח סופג טעמים באופן מושלם, כך שכל רוטב או תבלין שמתווסף ללחוח מוסיף לו טעם נוסף ועסיסי מבלי שהוא יתפרק ועדיין יחזיק את המנה.
- שילוב טעמים – החמצמצות של הלחוח הולכת מעולה עם סלטים טריים וממרחים שמשתלבים יחד עם הפלאפל, הטעם שלו הרבה יותר נוכח מפיתה או לאפה והולך נפלא עם התיבול של כדורי הפלאפל.
מה מיוחד באפשרות של לחוח פלאפל?
האופציה של לחוח פלאפל ותוספות מציעה חידוש כיפי למנת הפלאפל הקלאסית שכולנו מכירים. השילוב הייחודי של הטעמים והמרקים מאפשר לחדש עבור הלקוחות הקבועים והחדשים את המנה המוכרת שכולם אוהבים. בזכות המרקם הייחודי שלו, הלחוח מאפשר לאוכלי הפלאפל ליהנות ממנה ספוגת טעמים שיכולה להכיל שילובים מעניינים. השימוש בלחוח הוא ייחודי ולא תוכלו למצוא אותו בכל דוכן פלאפל, מה שיכול לאפשר לכם להציע טוויסט מיוחד למנת הפלאפל שלכם.
מה אפשר להוסיף למנה של פלאפל בלחוח?
אם שכנענו אתכם שהשילוב של פלאפל ולחוח הוא שילוב מעולה, הנה עוד כמה המלצות לשדרוג המנה שלכם:
סלטים: בכל דוכן פלאפל תוכלו למצוא גם סלטים טריים ומבושלים שיצטרפו למנת הפלאפל שלכם. כל סלט יכול להשתלב מעולה בלחוח, שכאמור יודע להחזיק את הפלאפל ואת כל התוספות.
ממרחים ורטבים: לצד הסלטים הטריים והמבושלים תוכלו להוסיף לפלאפל ולחוח ממרחים אהובים שמשתלבים מעולה עם טעמו החמצמץ של הלחוח כמו חומוס, טחינה, אמבה, חריף ועוד.
חמוצים וחריף: גם מלפפונים חמוצים ופלפלים חריפים יכולים להשתלב נהדר במנת הפלאפל בלחוח, להוסיף מרקמים וטעמים שונים.
תוספות: אם אתם אוהבים לקחת את הפלאפל שלכם לשלב הבא, תוכלו להוסיף גם ביצים קשות, חצילים מטוגנים, גרגירי חומוס ועוד.
לסיכום, פלאפל בלחוח הוא ללא ספק שדרוג של שני מאכלים מסורתיים ואהובים במיוחד. האפשרות של שילוב השניים מאפשרת שילוב מרקמים וטעמים לחוויה שונה של אכילה. הלחוח ישדרג לכם את המנה האהובה והמוכרת של פלאפל וייקח אותה לשלב הבא.